Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Piet Schrijvers over Maarten Stekelenburg


15 oktober 2007 - Weer een column van Piet Schrijvers. 'De beer van de meer' heeft bijna geen introductie nodig: 46 interlands en 9 seizoenen actief bij Ajax waarmee hij 5 keer kampioen van Nederland werd.

RoemeniŽ Ė Nederland 1 Ė 0
Nederland heeft in het belangrijke kwalificatie duel met RoemeniŽ drie belangrijke punten laten liggen om als eerste te staan in hun poule voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

Onder erbarmelijke omstandigheden, veel wind, regen, zeer nat veld, speelde Oranje (dit maal in een helemaal wit tenue), zonder de geschorste Scheijder, Melchiot, van Persie en de geblesseerde v.d. Sar. De eerste helft ging nog wel behoorlijk ondanks de wind tegen. Alleen verbaasde het mij dat ze van achteren uit teveel de lange bal speelde met de straffe wind tegen. Ik had verwacht dat ze zuiniger zouden zijn in de opbouw, zeker daar de Roemenen bij balverlies zich massaal terug trokken op eigen helft. Ook van Maarten Stekelenburg (zie rapport), die wel goed anticipeerde op de diepte pass, begreep ik het niet helemaal. Hij bleef volharden met lange uittrappen in plaats van de tijd te nemen en zijn verdedigers cq middenvelders aan te spelen. Dit leverde veelal balverlies op. De 3 wapenfeiten die er waren was het schot van Seedorf, de kopbal van Bouma op de lat en het schot in de verre hoek van van Nistelrooy, maar goed keepende ex Ajax keeper Lobont stond een voorsprong in de weg.

De 2e helft met wind mee moest het eigenlijk beter gaan, maar Oranje verslikte zich in het spel van de Roemenen, dat beduidend beter uit de kleedkamer kwam dan Oranje. Oranje creŽerde nagenoeg geen kansen en de Roemenen kwamen toch af en toe gevaarlijk door.

Ook de wissels leverden niet op van wat we misschien gehoopt hadden. Stekelenburg moest een paar keer handelend optreden met o.a. een schot wat hij over de lat tikte. Eigenlijk waar iedereen op een gelijkspel rekende, werd er uit een vrije trap op het doel gekopt, Stekelenburg kon de kopbal nog wel keren maar in de rebound werd de bal alsnog ingeschoten

1-0. Daarna kwam bracht van Basten nog een extra spits in het veld, maar werd het toch niet echt gevaarlijk. Jammer was dat er in de extra tijd nog een schot van Bouma op de paal kwam. Een gelijkspel zou eigenlijk wel de verhouding zijn geweest.

Nu moet Oranje weer alle zeilen bij zetten om minimaal 7 punten te halen uit de drie eerst komende wedstrijden om op eigen kracht de kwalificatie te behalen.

Rapport Stekelenburg
1ehelft: 4'min dieptepas Maarten was er op tijd bij (buitenspel).
5'min weer een dieptepas Maarten trapt bal over de zijlijn.
7'min. corner van R levert geen gevaar op.
11'en 12'min dieptepass Maarten op tijd op de 16 mtr.
17'min Hoge bal van rechts Maarten blijft op doellijn staan.
19'min schot 1 mtr. over het doel.
25'min vrije trap 20mtr.Mutu schiet in de muur.
34'min schot v.u het middenveld geen probleem Maarten.
39'minvrije trap v.u. het middenveld recht op Maarten
af.
43'min gevaarlijke aanval nr 10 schiet naast

2e helft: 48'min te korte terug speelbal Maarten trapt bal goed weg.
49'min afstandschot van richting veranderd Maarten kan makkelijk pakken.
Tussen de 50'en 64'min wat corners en vrije trappen waarbij Maarten niet handelend hoefde op te treden.
65'min schot van nr 10 Maarten tikt de bal over het doel.
71'min 1-0 vrije trap Codrea kopt in Maarten tikt de bal met een reflex uit de kruising precies voor de voeten van Goian die kan inschieten.
75'min afstandschot recht op Maarten af.
86'min dieptepas Maarten er op tijd bij (buitenspel).

ALGEMEEN:
Geen lekkere wedstrijden voor een keeper met veel wind en veel regen. Voor de rust had Maarten weinig te doen op wat diepte passes en wat afstandschoten na. Alleen in de opbouw vond ik dat hij minder de lange trap had moeten hanteren (kwamen net zo hard weer terug door de wind) en rust moeten bewaren bij de opbouw. Beter geweest om de verdedigers of middenvelders in te schakelen voor de opbouw. Verder attent gekeept met een goede redding rond de 65'min en jammer van de kopbal waarvan in de rebound de goal viel.

Algemene waardering: 6,5

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!