Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord pakt derde plaats terug van AZ


28 januari 2004 - Feyenoord is weer de nummer drie van de Holland Casino Eredivisie. Door zelf met 2-1 te winnen van NEC in Nijmegen en AZ in eigen huis niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Willem II heeft Feyenoord goede zaken gedaan. Feyenoord stond bij rust in Nijmegen nog met 1-0 achter door een doelpunt van de nieuwe Poolse spits van NEC Andrzey Niedzielan. Doelpunten van Dirk Kuijt en Thomas Buffel zorgden voor een Rotterdamse overwinning.


Het veld in Nijmegen was goed bespeelbaar, echter ook in Gelderland viel steeds meer sneeuw. Al vroeg in het duel moest Leiwakabessy het veld verlaten met een blessure. Ebi Smolarek speelde de bal tussen de NEC linksback en Schuurman in en ging er vandoor. Leiwakabessy en Schuurman botsten vol op elkaar. Een groggy Leiwakabessy, Dejan Govedarica kwam in het veld.

Voor beide teams bleef het echt aftasten vanwege de hevige sneeuwval. Zeker bij passes, deze waren moeilijk in te schatten, rolden ze door of stokten ze onderweg. Zo verslikte Paauwe zich ook in een pass die kwam van Schuurman op Niedzielan. Paauwe stape in op de bal om hem te onderschatten maar die bal rolde door, Niedzielan was er als de kippen bij en kon de bal met een lob over Patrick Lodewijks schieten. NEC na 22 minuten op voorsprong.

Na rust kwam Feyenoord al binnen een minuut terug in het duel. Robin van Persie speelde zich in het zestien meter gebied goed vrij en gaf de bal voor bij de tweede paal waar Dirk Kuijt de bal binnentikte. Niet veel later scoorde Thomas Buffel de 2-1. Beide teams kregen nog wel kansen, zo waren er mogelijkheden voor Robin van Persie en Dirk Kuijt (Feyenoord) en Niedzielan (NEC) gescoord werd er echter niet meer. Feyenoord wint dus opnieuw.

In Alkmaar speelde AZ gelijk tegen Willem II. Gescoord werd er niet, ondanks enkele kleine mogelijkheden van beide teams. AZ en Willem II konden door de sneeuwval niet het door hun gewenste combinatievoetbal spelen. Door het resultaat verliest AZ haar derde plaats in de Eredivisie.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!