Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vijf Spanjaarden in team FIFPro


27 oktober 2008 - FIFPro, de belangenvereniging voor profs over de hele wereld, maakte vandaag de uitslag bekend van de verkiezing van beste team over het seizoen 2007-2008. Drie Nederlandse spelers behoorden tot de shortlist, maar geen enkele haalde de laatste elf. Europees kampioen Spanje is hofleverancier met vijf spelers.

Maar liefst 57.000 voetbalprofs stemden de voorbije periode voor hun favorieten. Vijf spelers maakten voor het eerst hun opwachting in de beste elf. De Spaanse internationals Iker Casillas, Sergio Ramos, Xavi en Fernando Torres alsmede de Engelse verdediger Rio Ferdinand maakten voor het eerst hun opwachting.

Puyol, Gerrard, Kaka, Messi en Cristiano Ronaldo maakten vorig jaar ook al hun opwachting in het elftal van FIFPro. John Terry maakt al sinds 2005 deel uit van de beste elf. De FIFPro begon overigens in 2005 pas met deze verkiezing en zodoende ontbrak de verdediger van Chelsea nog nooit.

Puyol, Torres, Gerrard, Kaká, Messi and Cristiano Ronaldo were also voted by their own peers in the team of last year.

Keeper – Iker Casillas (Spanje en Real Madrid)
Verdedigers – Sergio Ramos (Spanje en Real Madrid), John Terry (Engeland en Chelsea), Carles Puyol (Spanje en FC Barcelona) en Rio Ferdinand (Engeland en Manchester United)
Middenveld - Steven Gerrard (Engeland en Liverpool), Xavi (Spanje en FC Barcelona) en Ricardo Kaka (Brazilie en AC Milan).
Aanval - Lionel Messi (Argentinie en FC Barcelona), Fernando Torres (Spanje en Liverpool)en Cristiano Ronaldo (Portugal en Manchester United).

Later vandaag wordt bekend wie zich FIFPro Player of the Year mag noemen. Vorig jaar werd Kaka de winnaar maar mogelijk gaat nu een Spanjaard met deze prijs aan de haal. Ook Christiano Ronaldo is een grote favoriet voor deze prijs.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!