Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Braziliaanse goaltjesdief voor AZ


27 oktober 2008 - AZ heeft zich versterkt met de Braziliaanse aanvaller Jonathas Cristian de Jesus, kortweg Jonathas. De negentienjarige aanvaller tekende in Alkmaar een contract tot en met de zomer van 2012. In eerste instantie begint de aanvaller bij Jong Ajax.

De scouting van AZ kwam de aanvaller op het spoor bij wedstrijden van Cruzeiro en Braziliaanse jeugdselecties. 'We hebben hem zeven keer uitgebreid bekeken en waren erg enthousiast', aldus Directeur Voetbalzaken Marcel Brands op eigen clubsite.

'Jonathas is een grote, sterke jongen die heel gemakkelijk scoort. De komende periode zullen we hem rustig brengen. Hij zal eerst moeten wennen aan de Nederlandse taal en cultuur.' Afgelopen woensdag meldde Jonathan zich in Alkmaar ondanks dat zijn contract al in augustus inging. Vanwege persoonslijke verplichtingen en interlands is de aanvaller nu pas in Alkmaar.

Jonathas heeft zijn debuut in het eerste elftal van Cruzeiro al gemaakt en maakt ook deel uit van het Braziliaans team voor spelers Onder 20 jaar. Onlangs maakte Jonathas indruk op een jeugdtoernooi in Japan. Als spits van Brazilië werd Jonathas topscorer en verkozen tot beste speler van het toernooi.

'Muitos goals', aldus Jonathas op AZ.nl. 'Eerst moet ik acclimatiseren en geaccepteerd worden door de groep; daarna zal ik keihard werken om veel goals te scoren voor AZ. Ik kijk er naar uit.' Jonathas zal vanavond zijn debuut maken voor Jong AZ in het duel met Jong FC Utrecht.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!