Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax eenvoudig langs machteloos PSV


16 november 2008 - Ajax heeft de topper in de Amsterdam Arena tegen PSV redelijk eenvoudig gewonnen. In de tweede helft liep de ploeg van Marco van Basten uit naar een 4-1 overwinning.

Ajax begon uitstekend aan het duel en had direct een flink overwicht. Al in de eerste minuut was uitblinker Suarez zijn tegenstander Salcido de baas, zijn voorzet kon echter niet door Kennedy Bakircioglu worden gepromoveerd tot doelpunt.

De thuisploeg bleef goed voetballen tegen een onmachtig Ajax. Uiteindelijk was het Luis Suarez die de score in de Amsterdam ArenA zou openen na goed voorbereidend werk van Urby Emanuelsson en Kennedy Bakircioglu. In Amsterdam zou Ajax ook gaan rusten met een 1-0 voorsprong. PSV was er in de eerste helft niet echt aan te pas komen.

In de tweede helft herpakte PSV zich enigzins. Na een goede actie van Danko Lazovic kon Ibrahim Afellay de bal van dichtbij inschieten. Tot grote woede van Lazovic bedankte Afellay hem niet voor het voorbereidende werk. In de fase na de gelijkmaker ontstond er een echte wedstrijd waarbij het duel alle kanten op kon gaan. Er werd overal op het veld 1 tegen 1 gespeeld en zo onstond er voor beide teams meer ruimte om te voetballen.

Invaller Miralem Sulejmani zou Ajax zestien minuten voro tijd opnieuw op voorsprong zetten. De Servische middenvelder was zojuist als invaller in de ploeg gebracht. Sulejmani kon de bal inschieten uit de rebound van een schot van Emanuelsson die hiervoor wel Salcido kinderlijk eenvoudig wist uit te spelen. Enkele minuten later werd het al 3-1. Luis Suarez schoot de bal voor en via het been van Erik Pieters verdween de bal in het doel van PSV. Invaller Leonardo zou er in de blessuretijd uiteindelijk 4-1 van gaan maken.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!