Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Hooijdonk vertrekt naar Fenerbahce


12 juli 2003 - Pierre van Hooijdonk vertrekt naar Fenerbahce zo als al eerder werd verwacht. De aanvaller van Feyenoord zal een twee-jarig contract tekenen bij het Fenerbahce van de Duitse trainer Daum. Van Hooijdonk had nog een contract voor 1 seizoen in Rotterdam.

Fenerbahce heeft het contract van Van Hooijdonk dus af moeten kopen. Feyenoord zou ongeveer 1 miljoen euro ontvangen voor de aanvaller waarvan men de opvolger al in huis heeft. Ondanks zijn vele doelpunten was Van Hooijdonk niet onomstreden, veel Feyenoord aanhangers hadden problemen met de makkelijke prater Van Hooijdonk.

Van Hooijdonk had deze zomer transfervrij kunnen vertrekken, maar Feyenoord had een optie in het contract waardoor men hem een jaar langer konden houden en wel tegen de helft van zijn salaris van de afgelopen twee seizoenen. Zodoende zou Van Hooijdonk teruggaan van 3 miljoen euro naar 'slechts' 1,5 miljoen. Iets wat Van Hooijdonk niet kon verkroppen. Feyenoord's standpunt was dat Van Hooijdonk geen dure transfersom kostte toen de aanvaller overkwam van Benfica en dat dit tot uiting was gekomen in zijn salaris van de afgelopen twee seizoenen.

De transfer zat er al enige tijd aan te komen. Toch moest een zware delegatie van de Turke club uiteindelijk de aanvaller over de streep trekken. Trainer Christophe Daum, voorzitter Aziz Yildirim en technisch directeur Volkan Ballư reisden speciaal naar ons land voor een gesprek met Van Hooijdonk en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!