Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Plannen topklasse krijgen vorm


31 maart 2009 - De KNVB heeft een definitief voorstel rondgestuurd voor een nieuwe competitiestructuur. Het belangrijkste onderdeel is de komst van de zogenaamde topklasse met daarbij een zaterdag- en een zondagafdeling.

Zowel op zaterdag als op zondag zullen er zestien clubs deel uitmaken van de Jupiler League. Het amateurvoetbal levert vijftien clubs uit de verschillende hoofdklasse per afdeling. De zestiende club wordt geleverd door het betaald voetbal, zowel voor de zaterdag als de zondag komt er een club uit de Jupiler League.

Andere interessante punten
- Voor de topklasse plaatsen zich vijftien hoofdklassers. De nummers één tot en met vier promoveren rechtstreeks. De nummers vijf en zes spelen in een uit- en een thuiswedstrijd om drie plaatsen volgens het schema 5A-6B, 6A-5C en 6C-5B. De zestiende plaats is gereserveerd voor een club uit de Jupiler League.

- In het overgangsseizoen (2009/2010) degraderen uit de hoofdklasse alleen de nummers veertien rechtstreeks. De nummers dertien spelen met de vijf klassenperiodekampioenen van de eerste klasse in twee poules om één plaats in de hoofdklasse. De nummer 13 van de hoofdklasse A komt bij de klassenperiodekampioenen van 1A, 1B en 1C; de nummers dertien van de hoofdklasse B en C bij de klassenperiodekampioenen van 1D en 1E.

- De eerste speeldag van de topklasse is gepland voor zaterdag 21 augustus 2010. De laatste speeldag voor dat seizoen staat voor 14 mei 2011 op de rol.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!