Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Fusie Roda en Fortuna gaat door


2 april 2009 - De fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard is dan toch aanstaande. later vandaag zal de stuurgroep Topvoetbal Limburg met meer details naar buiten treden. Duidelijk is wel dat de nieuwe fusieclub Sporting Limburg gaat heten.

Sporting Limburg zal met een tenue gaan werken dat overwegend geel is, de kleur die volgens de stuurgroep verwijst naar het verleden van Fortuna Sittard en Roda JC. De stichting Trots op Fortuna (TOF) heeft tot op het laatste moment geprobeerd de fusie tegen de houden, ook TOF kon geen garantie geven over het saneren van de schuldenlast van ruim 5 miljoen euro.

Mocht een fusie zijn afgeketst dan had Fortuna Sittard komende zomer ophouden te bestaan. Roda JC zou het nog een aantal jaar kunnen uitzingen maar had het financieel ook al bijzonder lastig.


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!