Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Column: Kiekeboe


2 september 2009 - Een column van onze vaste columnist Mazuro. Het is de eerste van het seizoen en voortaan zal hij een tweewekelijkse column voor VoetbalPlus.nl verzorgen.

Vr mij ligt de seizoengids 2009/2010 van VI. De voorpagina staat vol met foto's van spelers en een enkele trainer die actief (zouden) zijn in de vaderlandse competitie. De haakjes vanwege het feit dat ik dit schrijf voordat de transferdeadline is verstreken. Opmerkelijk is dat de man met de meeste kansen om te verkassen, Luis Surez, er niet bij staat. Profetische blik van VI? Of juist een jammerlijk gemiste kans, als je ervan uit mag gaan dat de selectie niet zomaar willekeurig tot stand is gekomen? We nemen aan dat de uitverkorenen naar verwachting op een of ander wijze een betekenisvolle rol gaan spelen dit seizoen. En dan mag je Knabbel met die leuke Babbel toch niet passeren, wel soms? Ik bedoel maar: ook al zou ie z'n laatste oortje al hebben versnoept, dan nog heeft Luis in de voorbije wedstrijden mr indruk gemaakt dan pak'mbeet Sander van Gessel (wl gekiekt) al 13 seizoenen lang vergeefs probeert te wekken. Toegegeven, ook dt is een kunst op zich.

Toch is de omissie Surez is niet het meest opvallende in deze collage. Dat is die ene pupillenfoto, dat kinderkopje tussen al die redelijk volwassen ogende tronies. - Al slaagt Ronald Koeman er maar niet in om van dat biggetjesimago af te komen - . Nee, niet Afellay. Die loert zo diep en peilloos vanonder zijn wenkbrauwen, dat hij tegenwoordig wat later mag thuiskomen. Ook niet Ricky van Wolfswinkel, die zonder twijfel binnenkort laat weten dat ie per se Rick genoemd wil worden. Ooit iemand Nick Hofs (niet uitgekiekt) horen zeggen..? En het is zelfs niet Platje Melvin, want die heeft tenminste nog iets schavuitigs, iets schelmachtigs over zich.

Nee, er is n snotneus die alle anderen een paar jaar ouder doet lijken: Ismal Aissati. Platje bijvoorbeeld is jonger en misschien staan er nog wel een paar op de cover die korter op deze aardkloot vertoeven. Ismal echter oogt als een manneke dat op het punt staat om zijn tong uit te steken tegen de fotograaf en zijn moeder die erachter staat. Is dit de vlegel die jren geleden de Milanisti deed verstommen?! De vergrijzing mag gerust een halt worden toegeroepen, maar je mag toch wel een ietsepietsie rijpen?! En dan niet als een blozende appel! Mijn god! Bezie eens die maffiosokop van Jol, het daklozenhoofd van Gregoor van Dijk! De voodoo-tronie van Kah of het drugdealersponem van what's in a name Charles Dissels! En dan dat snoezige snoetje van Aissati! Dat mekkerende melkmuiltje! Je zou hem er z tussenuit willen halen en op het hart willen drukken dat ie nooit meer mee moet gaan met vreemde mannen. En al zeker niet met mannen met een regenjas aan en een zonnebril op het hoofd, die beweren dat ze je trainer zijn.
Er zijn koorknapen die je lachend doormidden schoppen, maar Aissati voetbalt zoals hij er uitziet: te jong, te speels, te naef.

Vanmiddag zag ik hem voor het eerst sinds lange tijd weer eens een hele wedstrijd spelen. Hij huppelde nog steeds alsof ie in de speeltuin rondliep. Nog net niet met de duim in de mond. Met zijn balbehandeling was zoals gewoonlijk, mits hij de tijd en ruimte kreeg, niks mis. Maar wat werd ie vaak afgetroefd, omvergelopen en uitgespeeld! Al is dat laatste tegenstrijdig. Want Aissati lijkt nog lang niet uitgespeeld. Hij wil maar niet volwassen worden. Goed, hij mag dan nog maar pas 21 zijn geworden, dat wil dan toch niet zeggen dat je nog verstoppertje mag spelen en moet schrikken van een tegenstander die je de bal ontfutselt?! Voor de goede orde: het talent is onmiskenbaar en ook deze middag bij vlagen zichtbaar. Bij dat doelpunt, inderdaad. Al leek dit verdacht veel op die doeltreffende terugspeelbal tegen Benfica....

Maar meer nog dan zijn klasse liet Ismal bij dit doelpunt zien hoe groen hij nog is. Hij meende zich namelijk een spierballengebaar te kunnen veroorloven! Het kleintje probeerde zich groot te maken, maar verschrompelde daarentegen zelfs nog zienderogen.

Toch blijven we hopen op een groeispurt, een versneld rijpingsproces, een voortschrijdend zelfinzicht. Onder moeders rokken vandaan, op een flatje in Kanaleneiland, salarisverlaging en een trainingsstage bij de mariniers. Of zijn dat ook al mietjes geworden??!! Desnoods verhuren aan ADO Den Haag. Hoofd kaal scheren, stoppelbaard - ook al duurt dat weken - en met vriend Ibrahim oefenen op de cool hand look. Dan mag ie volgend seizoen op de cover van de Rolling Stone.

Mazuro, 30-08-2009

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!