Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Corners AZ nekken Feyenoord


7 februari 2010 - In een boeiende wedstrijd in de Rotterdamse Kuip pakte AZ de drie punten tegen een tot dusver onklopbaar Feyenoord. De thuisploeg had al maanden niet verloren en de Kuip leek een onneembare vesting, toch ging AZ er met de drie punten vandoor.

In de eerste helft viel het op dat AZ fors druk zette op het middenveld van Feyenoord mede door de ruimtes zo klein mogelijk te houden. Feyenoord wist hier weinig raad mee en zo ontstond er een niet al te beste eerste helft. De wedstrijd brak na een klein half uur open toen Mounir El Hamdaoui bij een corner zijn voet nog kon uitsteken en zo AZ op een 1-0 voorsprong bracht.

Na de openingstreffer ging Feyenoord nog meer op de aanval spelen. Onder druk van de jagende Feyenoorders schoof Pontus Wernbloom de bal enkele minuten voor tijd langs zijn eigen doelman Sergio Romero in het doel. Feyenoord had daarmee de gelijkmaker waar men ook recht op had. Ook na rust had Feyenoord het betere van het spel. De ploeg verkreeg een aantal goede mogelijkheden.

Zo was Jon Dahl Tomasson dichtbij de 2-1. Een fraaie lob wist Sergio Romero bijna te verrassen maar de Argentijnse doelman wist de bal via de lat alsnog over zijn doel te werken. Ook was Feyenoord van afstand gevaarlijk via onder andere Leroy Fer en Georginio Wijnaldum. Feyenoord claimde tevergeefs een strafschop na een lichte overtreding op Diego Biseswar in de zestien meter van AZ. Aan de andere kant haalde Tim de Cler een inzet van El Hamdaoui van de lijn af. Vlak voor tijd sloeg AZ opnieuw toe uit een corner. Rob van Dijk taste mis en Hector Moreno kopte raak.

Met nog enkele minuten te gaan probeerde Feyenoord er alles aan te doen om de gelijkmaker te forceren. De ingevallen Roy Makaay was met een vrije trap nog het meest dichtbij. Sergio Romero wist de bal echter uit de korte hoek te botsen en zo pakte AZ drie hele belangrijke punten in De Kuip en zit het de ploeg eindelijk eens mee.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!