Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Opleidingen Groningen en Cambuur samen verder


28 april 2010 - FC Groningen en Cambuur gaan hun jeugdopleidingen samenvoegen. Met ingang van komend seizoen zal de jeugd worden samengevoegd en hun wedstrijden gaan spelen op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Wel zal er een C1 en D1-team op de locatie Leeuwarden actief blijven. In een eerder stadium sloot Veendam zich al aan bij FC Groningen.

Manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen: "Het doel van de samenwerking is om de kwaliteit van talentvolle voetballers te verhogen en hierdoor een grotere doorstroom te realiseren naar het betaalde voetbal. We willen de kennis en krachten bundelen in plaats van met drie jeugdopleidingen in de breedte te werken. In de samenwerking is sprake van minder kwantiteit en meer kwaliteit. Na BV Veendam zijn we ook blij dat we Cambuur als partner erbij hebben. De club is qua cultuur en beleving vergelijkbaar met FC Groningen, dat is een gezond uitgangspunt om samen een traject in te zetten."

Algemeen directeur Alex Pama van Cambuur Leeuwarden: "Ik vind FC Groningen en Cambuur Leeuwarden vergelijkbare volksclubs met een fanatieke aanhang. Bovendien zijn beide steden de hoofdstad van hun provincie, waardoor ze een extra uitstraling hebben. Deze samenwerking heeft tot gevolg dat je een veel groter gebied in het Noorden kan bestrijken. De beste spelers van Cambuur C1 stromen voortaan door naar de B-junioren van de RVO Groningen/Cambuur. Op deze manier hebben we allebei een hele brede onderbouw en zo werk je in piramidevorm naar boven. Ik denk dat het voor beide clubs alleen maar voordelen heeft."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!