Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Betaald voetbal in Veendam bijna ten einde


28 april 2010 - De bewindvoerder van BV Veendam, de heer Entzinger, heeft faillissement voor de club uit de Jupiler League aangevraagd. De bewindvoerder heeft dit moeten besluiten nadat een van de belangrijkste sponsoren van Veendam, Jans Norder, niet bereid was om 950.000 euro neer te tellen. Norder wilde niet verder gaan dan 650.000 euro.

"Ik heb verzocht de surseance van betaling in te trekken. Ik ga er vanuit dat de rechtbank donderdag dan het faillissement zal uitspreken", aldus Entzinger tegenover het ANP. Een aanvraag voor een faillissement is voor de KVNB voldoende aanleiding om de betaald voetbal licentie in te trekken, hiermee zou degradant FC Oss alsnog voor het betaald voetbal behouden blijven.

Entzinger stelt dat Norder eerder een sponsorcontract ter waarde van 1,3 miljoen euro afsloot. Norder stelde altijd dat dit contract een wassen neus was om de licentie bij de KNVB veilig te stellen en hier zijn mede-bestuursleden van wisten. BV Veendam kan door de beslissing van Norder om niet verder dan 600.000 euro te gaan niet meer aan haar verplichtingen voldoen en al helemaal niet meer komend seizoen in het betaald voetbal acteren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!