Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente is KAMPIOEN


2 mei 2010 - FC Twente is vandaag door een 2-0 zege in Breda kampioen van Nederland geworden. De Tukkers stonden bijna het gehele seizoen bovenaan en stonden danig onder druk door Ajax. FC Twente bleef koel en maakte het vandaag in Breda af, Enschede feest mee.

Het zou toch niet een scenario gaan worden als AZ enkele seizoenen geleden. Op de laatste speeldag gaf AZ toen de titel uit handen. FC Twente deed dat vandaag niet, het deed juist wat het moest om niet afhankelijk te zijn van het resultaat in Nijmegen bij NEC - Ajax: winnen. En dat deden de mannen van Steve McClaren.

FC Twente kende een uitstekend verloop van het duel, er was echter maar een minpunt en dat was dat FC Twente grote kansen maar niet wist te verzilveren. In de eerste helft kwam alleen Bryan Ruiz, wie anders, tot scoren. Csaba Feher kreeg rood nadat hij met twee gestrekte benen op Theo Janssen inging. Uit die vrije trap op de middenlijn wist Janssen zijn Costa Ricaanse aanvaller te vinden. Ruiz profiteerde vervolgens van gestuntel door Ferne Snoyl.

Ook in de tweede helft bleef FC Twente koel, het bleef rustig voetballen en hoopte op die ene mogelijkheid om het duel definitief te beslissen. Die viel uiteindelijk door de kleine Miroslav Stoch. De Chelsea-huurling besliste daarmee het duel. Scheidsrechter Kevin Blom zou precies na negentig minuten spelen fluiten voor het einde van de wedstrijd. FC Twente was kampioen van Nederland en op het veld werd een voorschot genomen op het feest in Enschede.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!