Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Makaay neemt afscheid in stijl


2 mei 2010 - Roy Makaay heeft op imposante wijze afscheid genomen van de Eredivisie. Feyenoord won vandaag in de eigen Kuip met 6-2 van SC Heerenveen, de afzwaaiende Makaay zou drie goals voor zijn rekening nemen. Hierdoor pakte Feyenoord de vierde plaats in de Eredivisie waardoor het volgend seizoen in de Europa League slechts een kwalificatieronde hoeft te spelen.

SC Heerenveen opende sterk in Rotterdam. De Friezen grepen tot tweemaal toe de leiding, wat gezien het spelbeeld niet onverdiend was. Grindheim zou SC Heerenveen na twaalf minuten spelen op voorsprong zetten, die goal werd een minuut later ongedaan gemaakt door Roy Makaay die van dichtbij doel trof. Via een vrije trap van Elm kwam Heerenveen niet veel later opnieuw op voorsprong. Ditmaal was het Stefan de Vrij die in de scrimmage zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal kon vieren.

De 2-2 zou in Rotterdam ook de ruststand zijn. In de tweede helft kwam SC Heerenveen niet meer tot scoren, Feyenoord zou dat nog vier keer doen. Jon Dahl Tomasson profiteerde vlak na rust al van wanorde in de Friese verdediging. Roy Makaay gooide na 58 minuten spelen het duel in het slot. Een kwartier voor tijd maakte Makaay op fraaie wijze de 5-2, niet veel later werd hij vervangen door Castaignos. Bahia bepaalde in de slotfase de eindstand op 5-2.

Door een gelijkspel van AZ thuis tegen PSV (1-1) nam Feyenoord de vierde plaats weer over van de ploeg uit Alkmaar. Wat dit seizoen nog rest is de return in eigen huis tegen Ajax voor de bekerfinale. Ajax is al vast gewaarschuwd voor Roy Makaay die dan echt zijn laatste wedstrijd zal spelen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!