Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax simpel naar bekerzege


6 mei 2010 - Ajax heeft dan dit seizoen toch een prijs in de wacht weten te slepen. De KNVB Beker werd vanavond in de Rotterdamse Kuip in de wacht gesleept. Er werd door de ploeg van Martin Jol met 4-1 gewonnen, eerder werd het in Amsterdam al 2-0 voor Ajax.

Al na drie minuten spelen was het duel eigenlijk beslist. Op dat moment ging Denny Landzaat opzichtig in de fout op de eigen middenlijn, hij schoof de bal terug en in de voeten van Luis Suarez. Van grote afstand wist de aanvaller uit Uruguay Feyenoord-doelman Erwin Mulder te verrassen die er daarmee ook niet goed uit zag. Door het resultaat eerder in Amsterdam moest Feyenoord zodoende vier keer scoren, een haast onmogelijke opgave.

Feyenoord probeerde het wel maar elke keer was het net niet. Zo probeerde Makaay tot twee maal toe Tomasson in stelling te brengen maar kwam de Deen een teen tekort. Oog in oog met Stekelenburg maaide Tomasson ook nog eens over de bal heen. Feyenoord leek te controleren maar Ajax wist wel beter, de beker was door de vroege treffer wel heel dichtbij gekomen. Na rust kwam Feyenoord al snel gelijk via een goal van Karim El Ahmadi, de bal werd wegens buitenspel afgekeurd. Televisiebeelden wezen uit dat El Ahmadi niet buitenspel stond.

Niet veel later maakte Ajax er 2-0 van. Opvallend aan de goal van Siem de Jong was dat er nog een bal in het veld lag en de ballendame van hoofdsponsor Amstel het veld al had betreden om die bal te pakken. Feyenoord scoorde niet veel later nog 1-2. Tomasson was er als de kippen bij toen een vrije trap van invaller De Guzman van de lat terugkwam. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door de klasse van Ajax door goals van De Jong en later Suarez.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!