Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Sparta moeizaam langs Helmond Sport


9 mei 2010 - Rotterdam is komend seizoen verzekerd van twee clubs in de Eredivisie. Wie dat naast Feyenoord zal zijn is nog de vraag. In ieder geval zullen Sparta en Excelsior gaan uitmaken wie er komend seizoen in de Eredivisie zal gaan spelen.

Vandaag had Sparta het op het eigen Kasteel bijzonder lastig met Helmond Sport, dat eerder op de eigen Braak met 2-1 had gewonnen. Sparta moest risico's nemen om in ieder geval die opgelopen achterstand ongedaan te maken, het bood voldoende ruimte voor Helmond Sport. Scoren deed men in de eerste helft niet.

In de tweede helft leek Helmond Sport lange tijd op weg naar een voorsprong. De ploeg van Streppel had via verdediger Jeffrey Altheer een mooie kans die via de lat en de paal uit het doel van Cor Varkevisser ketste. Niet veel later viel aan de andere kant wel het doelpunt, het was Rydell Poepong die scoorde. Vervolgens onderscheidde Cor Varkevisser zich via een aantal puike reddingen.

De druk op de Sparta-defensie werd groter en groter. Sparta besloot regelmatig tijd te rekken wat op een aantal gele kaarten kwam te staan. Verdediger Nick Viergever moest zelfs met twee keer geel van het veld, toen hij onder de ogen van scheidsrechter Blom een bal wegtrapte om tijd te rekken. Helmond Sport bleef drukken, diep in blessuretijd viel de goal aan de andere kant. Charles Dissels scoorde op fraaie wijze de 2-0, dit tot grote opluchting van Aad de Mos die het feestje bij de cornervlag zou meevieren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!