Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Utrecht begint uitstekend aan voorrondes


15 juli 2010 - FC Utrecht lijkt zich na enkel de thuiswedstrijd al te kunnen opmaken voor de volgende voorronde in de Europa League. De Domstedelingen waren op eigen veld voor 15.000 toeschouwers met 4-0 te sterk voor FK Tirana.

Het was voor het Nederlandse voetbal de eerste echte wedstrijd van het seizoen 2010/2011. In de tweede voorronde van de Europa League mocht de winnaar van de playoffs, FC Utrecht, het in eigen huis opnemen tegen FK Tirana uit AlbaniŽ. FC Utrecht deed dat nog zonder Michel Vorm die vakantie viert na het WK met Oranje, vermoedelijk hoeft hij volgende week ook niet met FC Utrecht af te reizen naar AlbaniŽ.

Vooraf werd met enig respect gesproken over FK Tirana. De ploeg met enkele internationals van Albanie zou in Nederland een middenmotor zijn. Daar leek het vandaag bijna geen moment op, doelman Khalid Sinouh werd slechts twee keer op de proef gesteld waarvan de eerste maal pas in de tweede helft. Na een half uur spelen had FC Utrecht daarentegen al een comfortabele voorsprong.

Het was vandaag niet de wedstrijd van doelman Lika. Al na acht minuten liet hij een bal los, hierop was Ricky van Wolfswinkel bijzonder attent. Een kwartier later moest Lika opnieuw een bal rapen. Een voorzet van Asare ging via twee verdedigers FK Tirana en Ricky van Wolfswinkel het doel binnen. Enkele minuten later werd het ook 3-0. Asare pikte een bal hoogstwaarschijnlijk met zijn hand op en was vervolgens koel genoeg om de 3-0 binnen te schieten.

In Utrecht zou 3-0 ook de ruststand zijn, FC Utrecht liet bijzonder gedisciplineerd voetbal zijn en kwam geen moment in gevaar. In de tweede helft was er een klein offensiefje van FK Tirana maar echt gevaarlijk werd het niet. FC Utrecht bleef gevaarlijk maar had het vizier niet op scherp. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 4-0, het was Dries Mertens die op fraaie wijze de bal binnenkrulde door vanaf links naar binnen te komen en met rechts te schieten.

Doelman Lika ging niet veel later met rood van het veld. De Cypriotische scheidsrechter stuurde hem met zijn tweede gele kaart van het veld af nadat hij op knullige wijze de bal buiten zijn zestien meter gebied opving. Nallbani kwam als doelman in de ploeg en behoedde FK Tirana voor een grotere nederlaag. Wuytens was met de vrije trap uit de handsbal van Lika daar namelijk dichtbij. Vervolgens mocht het Australische talent Tommy Oar nog debuteren in de Galgenwaard. FC Utrecht wint dus en pakt daarmee overigens ook weer wat voor de Europese coŽfficiŽntenlijst van de UEFA.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!