Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen wil meer Nederlanders in ploeg


25 september 2010 - FC Groningen speelt dit seizoen bijna alleen maar met buitenlanders. Op het veld gaat het goed, de fans morren niet maar de clubleiding wil de komende jaren toch iets aan deze situatie doen.

"Het is langzaam zo gegroeid", zegt Nijland in het Algemeen Dagblad. "Het is nog steeds zo dat we in de scouting eerst naar Nederlanders kijken. Maar je maakt naast een sportieve, ook altijd een financiële afweging. Spelers zoals Kevin Strootman en Bas Dost wilden wij ook best hebben. Maar als dat niet haalbaar blijkt, kijk je verder."

Die buitenlandse spelers groeiden ook uit tot favorieten van het publiek. "Maar tegelijk streven we voor komend seizoen wel degelijk naar méér Nederlanders in de basisploeg. Dat is een uitgangspunt voor onze scouting. Ondanks dat onze fans niet klagen, vergroten eigen jongens automatisch de binding tussen club en regio. Arnold Kruiswijk uit Appingedam, Arjen Robben uit Bedum; dat heeft gewoon iets. Dat beseffen wij ook," aldus Nijland tegenover het Algemeen Dagblad.

"Voor ons blijft cruciaal of de jeugd kansen krijgt om door te stromen. En gelukkig hebben we een aantal talentvolle jongens die regelmatig meedoen bij het eerste, zoals Bacuna en Hiariej. Die koesteren we. Onze jeugdopleiding heeft alle aandacht, we investeren er veel tijd en geld in. Als het goed is, gaat zich dat zeker uitbetalen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!