Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Knap gelijkspel voor Ajax tegen Milan


28 september 2010 - Ajax heeft haar eerste punt in de groepsfase te pakken. In de eigen Amsterdam ArenA hield de ploeg van Martin Jol AC Milan op 1-1. De eindstand was al bij rust bereikt door goals van Mounir el Hamdaoui en Zlatan Ibrahimovic.

De eerste helft was bijzonder spannend en boeiend. Het voetbal was niet altijd goed maar de gedrevenheid van beide ploegen maakte veel goed. Ajax zou op voorsprong komen door een goal van Mounir El Hamdaoui. Het voorbereidende werk was van Luis Suarez die zich door het poorten van Nesta wist vrij te spelen en vervolgens El Hamdaoui kon vinden.

Tot de goal van El Hamdaoui had Ajax behoudens een aantal schoten weinig laten zien. Ondanks dat gegeven oogde de Italiaanse defensie bijzonder kwetsbaar. Aan de andere kant hadden Siem de Jong, Demy de Zeeuw en Eyong Enoh geregeld moeite om te kunnen aanhaken op het Champions League-niveau. Op slag van rust zou AC Milan via Ibrahimovic op aangeven van Seedorf de 1-1 fabriceren.

De ruststand in de Amsterdam ArenA was terecht, eerder had Robinho twee grote kansen verprutst. Bij de tweede mogelijkheid, vlak na de 1-0 van El Hamdaoui, mocht hij op een schitterende bal van Seedorf alleen opduiken voor Maarten Stekelenburg. De Braziliaanse aanvaller dwong Stekelenburg min of meer te gaan liggen maar Robinho schoot vervolgens tot grote ontsteltenis van zichzelf naast.

Na rust was de wedstrijd veel minder de moeite waard. Het leek erop of AC Milan het wel geloofde en niet meer zo nodig moest. Ajax daarentegen kon niet meer, het had in de eerste helft al met de nodige krachten gesmeten. In de slotfase probeerde AC Milan nog tevergeefs iets te forceren. In de slotfase was er van het Ajax-publiek nog een staande ovatie voor Clarence Seedorf welke een publiekswissel kreeg van Milan-coach Allegri.

De volgende twee duels in de groepsfase van de Champions League zijn voor Ajax cruciaal, dan neemt de ploeg van Jol het op tegen het Franse Auxerre dat nog puntloos is. Auxerre verloor op de eerste speeldag in San Siro van AC Milan, vandaag ging men op eigen veld onderuit tegen Real Madrid (0-1). Inzet tussen Ajax en Auxerre is vermoedelijk de derde plaats achter Real Madrid en AC Milan.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!