Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente hard onderuit in Londen


29 september 2010 - FC Twente heeft vandaag een zware 4-1 nederlaag geleden op White Hart Lange. Bij rust was het in Londen nog 0-0 tussen de Tukkers en Tottenham Hotspur. Na afloop ging het toch voornamelijk over scheidrechter Hauge die Tottenham maar liefst 3 (!) strafschoppen toekende.

FC Twente hoopte de goede lijn in de groepsfase van de Champions League door te zetten. In de eerste wedstrijd speelde men verdienstelijk met 2-2 gelijk tegen Inter, Tottenham Hotspur was dus gewaarschuwd. In de eerste helft ging het spel snel op en neer en werden beide doelmannen op waarde getest. Zo verscheen Bryan Ruiz oog in oog met Gomes maar hield de Braziliaanse doelman met een formidabele redding zijn ploeg op de been.

Vlak voor rust kreeg Tottenham Hotspur de uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen. Hauge zou voor de eerste keer deze wedstrijd een penalty toekennen welke wel heel erg makkelijk gegeven zou worden. Van der Vaart, die prima acteerde in het duel, mocht aanleggen. Twente-doelman Michailov kon de bal echter op fraaie wijze keren en zo zou er met 0-0 gerust worden.

Na rust kwam Tottenham Hotspur uitstekend uit de startblokken. In de eerste minuut na rust was daar al de voorsprong door een mooie goal van Rafael van der Vaart. Vier minuten later kreeg Tottenham haar tweede strafschop van de avond en daar viel wel iets voor te zeggen. Van der Vaart ging niet meer achter de bal aan staan. Pavljoetsjenko deed dat wel en zou de 2-0 scoren.

FC Twente liet zich niet van de wijs brengen en via invaller Chadli, Bajrami moest zich in de eerste helft al met een blessure laten vervangen, werd het 2-1. FC Twente geloofde er weer in en Tottenham had het moeilijk. Twente claimde een strafschop na vermeend hands van Crouch maar kreeg nul op het rekest van Hauge. Nadat Van der Vaart eerder al aan een tweede gele kaart was het ontsnapt was het niet veel later wel raak. Van der Vaart kon gaan douchen.

Tottenham Hotspur kon met 10 spelers niet echt getest worden. Drie minuten na het wegzenden van Van der Vaart kregen de Spurs weer een strafschop. Hauge zag een handsbal van Kuiper die opvallend genoeg daarvoor niet zijn tweede gele kaart zou krijgen. Het geven van een strafschop was opnieuw bijzonder discutabel. Pavljoetsjenko had hier geen boodschap aan en tekende voor de 3-1.

FC Twente zou er na het doelpunt niet meer in geloven. Het probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren maar het geloof was weg. Jammer want er waren in Londen nog bijna dertig minuten te spelen. Ook het inbrengen van Luuk de Jong kon de stemming niet aanpassen. Al was FC Twente nog een aantal malen gevaarlijk. In de slotfase bepaalde Bale aan de andere kant echter de 4-1 eindstand en staat FC Twente met lege handen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!