Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FIFA helpt Feyenoord inzake Loovens


2 oktober 2010 - De FIFA gaat Feyenoord en AZ bijstaan in hun strijd om transfersommen op te eisen. Zowel Cardiff City als Real Valladolid blijven tot dusver in gebreke bij transfersommen voor Glenn Loovens en Haris Medunjanin.

Feyenoord heeft nog enkele tonnen tegoed vanwege de transfer van Glenn Loovens van Cardiff City naar Celtic. FIFA erkent dat Feyenoord recht heeft op dit geld en de club uit Wales inmiddels gesommeerd om over te gaan tot betalen.

Ook heeft de FIFA AZ per brief alten weten dat de club in haar gelijk staat om de transfersom van Medunjanin bij Valladolid op te eisen. AZ heeft nog recht op een bedrag van 250.000 euro. Ondertussen verkocht de Spaanse club de middenvelder al weer door aan Maccabi Tel Aviv.

Feyenoord is verbolgen over het feit dat het elke euro die het uitgeeft moet verantwoorden aan de KNVB terwijl aan de andere kant Cardiff City in gebreke blijft en met een schuld van 45 miljoen euro wel Craig Bellamy kan vastleggen voor een jaarsalaris van 4 miljoen euro.

Maarten Fontein, lid van het Europese clubcommissie, wil daar iets aan gaan doen. "Duitse clubs houden zich aan de regels als ze worden aangespoord om betalingen te doen. Maar clubs van naam in andere Europese landen lappen de regels aan hun laars. De UEFA en FIFA willen de sanctie opleggen dat ze niet mee mogen doen aan Europese competities. Wij willen dat ze ook in eigen land niet in actie komen totdat ze de transfersommen van hun spelers hebben voldaan."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!