Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente loopt in op Ajax


3 oktober 2010 - FC Twente heeft vanmiddag kunnen profiteren van de nederlaag van Ajax. De Tukkers waren op eigen veld met 4-2 te sterk voor het tot nu toe nog ongeslagen FC Groningen. Grote man was Bryan Ruiz met twee goals en een assist.

Douglas speelde grote rol in de totstandkoming van de 1-1 bij rust. De Braziliaanse verdediger bezorgde FC Groningen met een handsbal een strafschop welke door Andreas Granqvist werd binnen geschoten. Niet veel later zou hij met een rush een belangrijke bijdrage hebben in de 1-1 van Bryan Ruiz.

Vlak na rust zou diezelfde Bryan Ruiz ook de 2-1 aantekenen middels een strafschop. Marc Janko leek het duel achttien minuten voor tijd definitief te beslissen door met de kop de 3-1 aantekenen. De spanning kwam terug door een goal van Tim Matavz. Vervolgens golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen op een doelpunt. Het was echter FC Twente dat zou scoren. Ruiz stelde Theo Janssen in staat de 4-2 te scoren. Met zijn linkerbeen lepelde de middenvelder de bal achter Luciano.

Door de overwinning klimt FC Twente op naar de tweede plaats in de Eredivisie. De Tukkers zijn koploper Ajax op slechts een punt genaderd. PSV kan Ajax en FC Twente later vandaag niet inhalen bij winst in het thuisduel tegen VVV Venlo.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!