Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Drie clubs in bijzonder zwaar weer


6 oktober 2010 - De KNVB houdt er ernstig rekening mee dat nog in het lopende seizoen clubs uit het betaald voetbal failliet zullen gaan. Voor zeker drie clubs dreigt op korte termijn een faillissement, zo meldt de NOS.

De NOS heeft ook een enquête gehouden onder wethouders afkomstig uit gemeentes van betaald voetbal organisaties. Uit die enquête blijkt dat deze wethouders nauwelijks inzichten hebben in de financiële situatie van de club. Sterker nog, wethouders waarbij gemeentes financiële steun hebben gegeven weten eveneens weinig over de situatie van de club.

Dit seizoen staan er dertien clubs onder curatele bij de KNVB. Het is onbekend of de KNVB het heeft over clubs uit de Eredivisie of Jupiler League. Het ligt voor de hand dat de situatie bij clubs uit de Jupiler League het meest penibel is. Vorig seizoen ging HFC Haarlem bankroet en hing de toekomst van BV Veendam aan een zijden draadje.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!