Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ruime zege Groningen op Vitesse


4 december 2010 - FC Groningen beleeft de beste eerste seizoenshelft in haar historie. De ploeg van Pieter Huistra won vanavond met 4-1 van Vitesse en behaalde daarmee 33 punten uit 17 competitieduels.

In de eerste helft was Groningen de mindere partij. De betere kansen waren namelijk voor Vitesse. De ploeg van Ferrer had mooie mogelijkheden via Aissati (onderkant lat) en Stevanovic. Een doelpunt leverde het echter niet op. Mogelijk dat Groningen ook onder de indruk was van teamgenoot Koen van der Laak die al vroeg in het duel zich verstapte en op het oog een zwaar knieblessure heeft opgelopen.

Vlak na rust kwam FC Groningen op voorsprong via een benutte strafschop van Andreas Granqvist. De verdediger mocht vanaf elf meter schieten na een overtreding van Felixdaal in zijn eigen zestien. Na 63 minuten spelen werd het 2-0. Vitesse wilde de bal wegwerken maar raakte Matavz, de Sloveense aanvaller zag tot eigen verbazing de bal in het doel verdwijnen.

Enkele minuten na de de goal van Matavz was het duel definitief beslist. Petter Andersson, de afgelopen twee jaar getroffen door blessureleed aan de knie, maakte er 3-0 van. Elf minuten voor tijd deed Pedersen op fraaie wijze nog iets terug voor Vitesse. De Deense aanvaller toonde daarmee zijn klasse die hopelijk voor Vitesse nog veel vaker te zien is. Het slotakkoord was voor Groningen. Tim Sparv was de doelpuntenmaker.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!