Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax kan thuis niet winnen van NEC


4 december 2010 - In een matig gevulde Amsterdam ArenA is Ajax er niet in geslaagd te winnen van NEC. Na negentig minuten reguliere speeltijd en drie minuten blessuretijd eindigde het duel in 1-1 tot grote frustratie van de Ajax-fans.

Het duel werd in een veel te laag tempo gespeeld. Het leek wel of Ajax niet kon en NEC geen enkel risico wilde nemen gelet op de individuele klasse die Ajax in huis heeft. In de eerste helft had Ajax meer balbezit. Lasse Schone weet waarom Maarten Stekelenburg de beste doelman van Nederland is. De vrije trap van de Deen was schitterend maar de redding die Stekelenburg liet zien was misschien nog wel mooier.

Bij rust was het in Amsterdam nog altijd 0-0. Ajax drong na rust aan en werd ook gevaarlijk. Zo was Vertonghen gevaarlijk met een vrije trap en eindigde een schot van Sulejmani op de buitenkant van de paal. Een van de eerste grote mogelijkheden van NEC in de tweede helft kwam wederom op naam van Lasse Schone. In de zestien van Ajax kwam hij in schotpositie, zijn inzet ketste via de paal echter naar de zijkant van het duel.

Ajax schakelde vervolgens razendsnel om. Op de rechterflank kwam Sulejmani vrij die met buitenkantje links de vrijstaande Mido kon bereiken. De Egyptische aanvaller twijfelde niet en kopte diagonaal binnen. Ondanks het moeizame spel leken de drie punten toch in Amsterdam te blijven. Dat was echter te vroeg gejuicht. Niet veel later was het al weer gelijk. Drie minuten na de openingstreffer van Mido was het Nuytinck die scoorde in de rebound van een geblokt schot van Goossen.

In de slotfase probeerde Ajax nog wel een tweede goal te forceren. Bij een vrije trap van Emanuelson was Vertonghen nog dichtbij. Zijn kopbal eindigde echter op de paal. Ajax wint dus niet en moet hopen dat PSV en FC Twente vandaag niet verder weglopen van de Amsterdammers.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!