Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Martin Jol stapt op bij Ajax


6 december 2010 - Martin Jol is per direct opgestapt als trainer van Ajax. De oefenmeester diende vandaag zijn ontslag bij de clubleiding van Ajax in en die heeft daarmee ingestemd. Naast Jol vertrekken ook diens assistenten Cock Jol en Michael Lindeman. Frank de Boer, trainer van de A1, neemt zeker tot aan de winterstop waar.

"Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van deze mooie club", aldus Jol over diens vertrek. "We zijn vorig jaar zomer aan iets begonnen dat ik graag had afgemaakt. Maar ik ben gaan inzien dat de verwachtingen na vorig seizoen tÚ hooggespannen waren. Aan die verwachtingen kunnen we nu niet voldoen en dat doet me zeer."

Er was veel kritiek over het functioneren van Jol. "Dat heeft inmiddels geleid tot onrust in de organisatie en in de spelersgroep. Ik doe dit bewust vˇˇrdat AC Milan - Ajax gespeeld wordt. De komende weken zijn erg belangrijk en ik hoop oprecht dat er iets in de groep gebeurt waardoor het op korte termijn weer een winnend elftal wordt."

De Boer staat morgen al voor de groep en zal Ajax dan ook leiden in het Champions League duel met AC Milan. "Frank gaat het in elk geval komende weken doen", zegt algemeen directeur Rik van den Boog. "Voor nu is het de beste oplossing. Frank is een ontzettend goede trainer, die meteen beschikbaar is. Morgen reist hij met Ajax mee naar Milaan, waar we woensdag strijden voor Europese overwintering."

Martin Jol kwam in de zomer van 2009 naar Ajax. In zijn eerste seizoen won Ajax de KNVB Beker. In de Eredivisie was Ajax in de tweede seizoenshelft oppermachtig maar kon men de opgelopen schade in de eerste seizoenshelft net niet goed maken. Afgelopen zomer moest Jol toezien hoe een aantal spelers (Rommedahl en Pantelic) vertrokken. Jol had een flirt met Fulham en kreeg vervolgens toch nog versterkingen (Taino, Mido en El Hamdaoui). Ondanks de versterkingen ligt Ajax al op achterstand bij de koploper FC Twente en PSV.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!