Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Provincie weigert claim Vrienden van Vitesse te betalen


23 december 2010 - De provincie Gelderland wil een claim van 45 miljoen euro die door de investeringsgroep Vrienden van Vitesse is neergelegd, niet betalen.

Het gaat om een toezegging in juli 2001 over een forse huurverlaging van stadion Gelredome, waardoor de investeerders geld staken in het noodlijdende Vitesse. Omdat de toezeggingen niet werden nagekomen, leden de investeerders schade. Voor die schade vindt de provincie zichzelf wel aansprakelijk, omdat door Gedeputeerde Staten nooit een voorbehoud werd gemaakt dat provinciale staten nog een besluit moesten nemen over de huurverlaging.

De Vrienden van Vitesse hebben verbolgen en geschokt gereageerd. "Dit slaat in als een bom", zegt Jan Snellenburg. "Het arrest van de Hoge Raad wordt door de provincie zomaar in de prullenbak gegooid. Ik vraag me af of dat kan."

Op 5 januari staat de zaak op de rol bij de rechtbank. Die zal bepalen hoe het conflict tussen provincie en investeerders verder moet worden afgehandeld. Op 25 juni had de Hoge Raad Vitesse in het gelijk gesteld.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!