Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax versterkt zich met jonge Fin


3 januari 2011 - Ajax heeft zich versterkt met de Finse jeugdinternational Henri Toivomaki. De speler komt over van FC Lahti, de club van oud-Ajax speler Jari Litmanen.

In Amsterdam lag voor de negentienjarige Toivomaki een contract klaar tot 30 juni 2013. Daarnaast bedwong Ajax een optie voor nog eens twee seizoenen. De verdediger is jeugdinternational van zijn land en begint in eerste instantie bij Jong Ajax. Eerder speelde Toivomaki een half jaar op huurbasis bij het Italiaanse Atalanta.

Toivomaki op de website van Ajax: "Vorig seizoen was ik bij FC Lahti teamgenoot van Litmanen. Uiteraard was het voor mij heel handig om zo'n contact te hebben. Als er iemand in Finland is die veel van Ajax weet, dan is het Jari wel. Hij vertelde me dat Ajax voor jonge spelers een geweldige club is. Juist omdat jonge talenten er de kans krijgen zich te ontwikkelen. Er zit echt een idee achter."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!