Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ neemt na rust afstand van NEC


21 augustus 2011 - Voor de eerste keer dit seizoen kreeg Jozy Altidore een basisplaats. De Amerikaanse aanvaller betaalde dat vertrouwen direct terug door twee van de vier doelpunten van AZ voor zijn rekening te nemen. AZ won daarmee thuis met 4-0 van NEC.

Alle doelpunten in Alkmaar vielen pas in de tweede helft. Beide teams voetbalden in de eerste helft met een aanvallende intentie maar telkens was die laatste pass niet goed. Verbeek besloot in de rust zelfs in te grijpen door Benschop naar de kant te halen, Roy Beerens maakte zodoende als invaller zijn debuut voor AZ.

Negen minuten in de tweede helft opende AZ via Jozy Altidore de score. De Amerikaanse aanvaller profiteerde optimaal van het mistasten van Cillessen bij een Alkmaarse corner. Nadat AZ gemakkelijk een strafschop kreeg en via Elm ook benutte was het duel eigenlijk gespeeld. Ook omdat NEC bij de strafschop met een man minder was gekomen door een tweede gele kaart van Cmovs, die in de defensie de naar SC Heerenveen vertrokken Zomer verving.

Jozy Altidore maakte een kwartier voor tijd ook nog de 3-0. De eindstand werd echter op het bord gebracht door verdediger Niklas Moisander. De Finse verdediger keerde terug van een schorsing die hem vorige week het uitduel bij FC Twente had gekost. AZ wint dus zeer overtuigend van NEC en is de Eredivisie met 6 punten uit 3 duels goed start.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!