Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Benfica maatje te groot voor FC Twente


24 augustus 2011 - Geen Champions League maar de Europa League dit seizoen voor FC Twente. Benfica bleek vandaag in Lissabon een maatje te groot voor de ploeg van Co Adriaanse. Benfica won met 3-1 door onder andere twee goals van de Belg Axel Witsel.

In de eerste helft hapte FC Utrecht naar adem. Vanaf de eerste minuut zocht Benfica de aanval door met een flinke pressie te spelen op de Twente-defensie. Er volgden de nodige kansen maar een doelpunt viel niet. Bijna scoorde FC Twente via Bryan Ruiz wel. Vlak voor tijd schoot hij maar net naast uit de enige kans die de Tukkers de eerste helft kregen.

Ondanks alle goede bedoelingen na rust was het een minuut in de tweede helft al 1-0 voor Benfica. Een vrije trap werd door Luisao doorgekopt en Witsel maakte met een omhaal de 1-0. Toen het binnen een uur spelen ook nog eens 2-0 werd door een kopbal van Luisao uit een corner was het duel gespeeld. Diezelfde Witsel kon na een snelle combinatie ook alleen af op Mikaylov voor de 3-0. Vlak voor tijd redde Bryan Ruiz de eer.

FC Twente verliest dus ruim in Lissabon. Wat opval was dat het middenveld geen enkel weerwoord had op de opponent uit Portugal. Onder andere Wout Brama kon werkelijk waar geen vuist maken tegen de technisch vaardige middenvelders van Benfica. Waar het middenveld voor de Eredivisie uitstekend is, komt het duidelijk in Europese topduels te kort. In dat perspectief zou een speler als Leroy Fer voor FC Twente meer dan welkom zijn.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!