Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Tibet kiest Copa als kledingsponsor


23 september 2011 - Een van de opmerkelijkste voetbalteams ter wereld, het nationale team van Tibet, zal de komende twee jaar COPA tenues dragen. Tien jaar geleden tijdens een mountainbikevakantie in Tibet, ontwaakte Michael Nybrandt uit Denemarken uit een droom op 3.500 meter hoogte. Een droom waarin hij zichzelf zag als bondscoach van het niet-bestaande Tibetaanse nationale elftal.

Hij liet het niet bij een droom en contacteerde de in ballingschap levende Tibetaanse overheid. De overheid werd enthousiast en 14 maanden later organiseerde hij een historische wedstrijd tussen Tibet en Groenland in Kopenhagen, voor meer dan 5.000 bezoekers. Om het project voort te zetten, geld voor clubs in te zamelen en coaches en spelers op te leiden werd de Tibetan National Sports Association (TNSA) opgericht door Kasur Jetsun Pema, de jongere zus van H.H. de Dalai Lama, Nu, 10 jaar later, is de TNSA een bloeiende sportorganisatie die deelneemt aan internationale wedstrijden, eigen competities organiseert en een opleiding heeft voor coaches en spelers in de Tibetaanse gemeenschap. Nybrandt werkt nog steeds voor de TNSA als International Coordinator, naast zijn functie als fondsenwerver voor UNICEF.

'Ik ben heel tevreden met en trots op de succesvolle deal met COPA. De COPA designs voor de Tibet-collectie zien er geweldig uit en het Tibetaanse voetbal zal absoluut jarenlang profiteren van deze samenwerking, ook op internationaal niveau. De primaire taak van de TNSA is het ontwikkelen van sport in het algemeen, en met name voetbal, binnen de Tibetaanse gemeenschap. Door de sponsoring van het Tibetaanse elftal ondersteunt COPA deze ambitie en draagt het bij aan hun dromen.'

De samenwerking tussen COPA en de TNSA is het resultaat van de gedeelde passie voor voetbal en de charme van vooral de kleinere voetballanden, hetgeen perfect past bij de identiteit van COPA. Door de politieke spanningen veroorzaakt door de Chinese inval in Tibet in 1950, werd de TNSA veelvuldig verweten een politieke agenda te hebben. Desondanks is zowel het werk van de TNSA als de COPA sponsordeal gebaseerd op de liefde voor het voetbal. Eén ding is zeker, de oprichting van de TNSA heeft de groei van sportactiviteiten positief beïnvloed, en vele scholen zijn al begonnen zich te richten op het voetbal. De COPA sponsordeal met de TNSA onderstreept de gemeenschappelijke doelstelling om de sportmogelijkheden binnen de Tibetaanse gemeenschap verder te ontwikkelen.

Het internationale karakter van dit project wordt duidelijk kijkende naar alle betrokken landen. Tibetanen wonende in India, Zwitserland en Nepal vormen het Tibetaanse elftal. De TNSA is gevestigd in India waarbij hun International Coordinator Michael Nybrandt vanuit Denemarken werkt. Antonio Bordallo uit Brazilië is verantwoordelijk voor het ontwerp van de collectie in samenwerking met het COPA Design Lab uit Nederland. De productie van de collectie vindt plaats in Portugal en Polen. Gedurende de seizoenen 2011/12 en 2012/13 zal COPA de Tibet teams voorzien van wedstrijd-, trainings-, en vrijetijdskleding.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!