Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vitesse heeft Mike Havenaar definitief binnen


21 december 2011 - Vitesse heeft op haar website de komst van Mike Havenaar bevestigd. Niets staat een overgang van de 24-jarige aanvaller meer in de weg. De Japans international met Nederlandse roots tekende in Arnhem een contract tot de zomer van 2014.

"Een geweldig gevoel nu Vitessenaar te zijn," aldus Mike Havenaar vanuit Japan waar hij met zijn gezin Hawaii. "Die vakantie had ik echt nodig. Het was een intens jaar, waarin er veel gebeurd is. Ik kijk er naar uit bij Vitesse te beginnen. De ambitie van de club spreekt me aan en ik hoop aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Mijn persoonlijke ambitie is een betere speler te worden dan ik ben. Naar mijn mening passen Vitesse en de Nederlandse competitie in dat streven."

Mike Havenaar kiest zijn woorden met de bescheidenheid van een Japanner. Hij spreekt Nederlands, maar het is zoeken naar woorden. “Japans is natuurlijk mijn moedertaal. Ik spreek Nederlands, maar ben niet gewend die taal te gebruiken. Engels gaat me ietsje makkelijker af. Maar daarin zal wel snel verandering komen, lijkt me.

De 1.94 meter lange Havenaar scoorde vorig seizoen op het tweede niveau in Japan maar liefst 20 goals. Met het kleine Ventforet Kofu promoveerde hij daarmee naar de J-League. Ook op het hoogste niveau in Japan bleef Havenaar scoren. Met 17 treffers eindigde hij als runner-up op de toscorerslijst. De prestaties zijn nog indrukwekkender als blijkt dat Ventforet Kofu weer degradeerde. Ook volgde een uitverkiezing voor het nationale team van Japan.

Technisch directeur Ted van Leeuwen op Vitesse.nl: "Ik zag Mike voor het eerst op een YouTube filmpje. Zijn loopbaan deed mij denken aan die van Hulk, de spits van FC Porto. Ook Hulk speelde ooit in Japan in de tweede afdeling. Mike is niet alleen groot en sterk, maar kan ook nog eens hoog springen en heeft een geweldig coördinatievermogen. Hij heeft een geweldig schot in zijn linkerbeen, maar kan ook met rechts het nodige, zeer doelgericht. Daarnaast een scoringsmoyenne om U tegen te zeggen. Die moest ik zien."

Van Leeuwen bekeek de aanvaller in Japan. "Mike is een spits die weer andere eigenschappen heeft, dan de spitsen die wij hebben. Zijn stijl is uniek, een breekijzer, maar kan ook verrassend kort wenden en keren. Het was vaak moeilijk voor hem, spelend als spits in een team dat zelden de bal had. Maar dat de jongen iets bijzonders had, stond voor mij al meteen vast. Ik ben hem een half jaar blijven volgen, heb met Mike en zijn vader Dido gesproken, die ik uit diens verleden als speler nog kende. Uiteindelijk ben ik nóg een keer gaan kijken, samen met John van den Brom en toen hebben we de knoop doorgehakt: doen."

Er was veel interesse voor de international die in januari transfervrij de overstap kon maken naar andere clubs. Er was interesse uit Japan, Frankrijk en Duitsland. Mike Havenaar: "Als er opeens van alle kanten aan je getrokken wordt, is het moeilijk een keuze te maken. Maar Vitesse had altijd een speciale plaats. Ze waren de eersten die me echt intensief kwamen volgen, Ted van Leeuwen heeft me in Japan opgezocht en de ambities van de club uitgelegd en is me blijven volgen. Uiteindelijk is hij ook nog eens met trainer Van den Brom komen kijken, dat zijn dingen die je als speler een warm gevoel geven. Uiteindelijk was het dat gevoel dat de doorslag gaf in mijn keuze. Niet het geld. Voor mij staat het ontwikkelen van mezelf tot een betere speler voorop. En dan speelt de omgeving waarin je terecht komt een grotere rol dan de financiën. Daarover heb ik ook veel met mijn vader gesproken. De Nederlandse competitie is een uitstekend platform voor een jonge aanvaller."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!