Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Idioot verstoort bekerduel Ajax - AZ


21 december 2011 - Het bekerduel Ajax - AZ is voortijdig gestaakt nadat doelman Esteban van AZ door een toeschouwer werd aangevallen. De Costa Ricaanse doelman van AZ verdedigde zich hierop en kreeg van scheidsrechter Nijhuis de rode kaart. AZ stelde dat de veiligheid van de spelers in het geding was en verliet het veld.

De eerste mogelijkheid van het bekerduel was voor AZ. Poulsen kwam goed door op de linkerflank en Vertonghen was net op tijd om de voorzet onschadelijk te maken. Gregory van der Wiel tekende niet veel later de 1-0 aan. De rechtsback van Ajax en Oranje stoomde op, kapte naar binnen en schoot in de korte hoek raak. Ajax had haar voorsprong te pakken. Vervolgens claimde AZ tevergeefs een strafschop na een overtreding op Holman.

Het duel kreeg een hele rare wending. Een toeschouwer betrad het veld met de intentie om AZ-doelman Esteban met een karatetrap op zijn rug te vellen. De doelman zag het net op tijd gebeuren en verdedigde zich heldheftig, vervolgens schopte hij de op de grond liggende hooligan. Scheidsrechter Nijhuis volgde de spelregels en kende Esteban de rode kaart. Op dat moment had AZ-trainer Gertjan Verbeek het veld al betreden om zijn spelers naar de kant te halen.

AZ is van mening dat de veiligheid van de spelers niet langer gegarandeerd kon worden. Ajax had geen oordeel in het verhaal en besloot na een rustmoment het veld weer te betraden om de aanwezige fans te bedanken. Het is nu aan de KNVB om te beslissen wat de vervolgstappen zijn. In het buitenland betekent het betreden van toeschouwers over het algemeen een nederlaag van de thuisclub.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!