Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heracles stunt in Enschede: 2-3


10 februari 2012 - FC Twente leed vanavond op eigen veld een gevoelige nederlaag tegen streekgenoot Heracles Almelo. In de eigen Grolsch Veste verloor de ploeg van Steve McClaren met 2-3. Het was de eerste nederlaag voor McClaren na zijn rentree in Enschede.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor FC Twente. In het eerste half uur had FC Twente een overwicht maar dat kwam nog niet tot uiting in de score. Na 32 minuten spelen kwam Heracles zo waar op voorsprong. Het was Armenteros met de voorzet en Everton met van dichtbij een kopgoal. Tim Cornelisse kon de Braziliaan in Almelose dienst niet van scoren afhouden en zo had Heracles een voorsprong bij rust.

Na rust was de eerste grote kans weer voor FC Twente. Luuk de Jong verprutste evenals in de eerste helft een grote kans op de gelijkmaker. Achttien minuten voor tijd was daar weer Heracles dat via Everton een mooie kans verkreeg. Een goede redding van Miyahlov behoedde FC Twente van een 0-2 achterstand. Twee minuten later was De Jong juist aan de nadere kant trefzeker. Het was weer gelijk en verwacht werd dat FC Twente zou door donderen.

Enkele minuten later leidde defensief geschutter van Douglas de 1-2 in. Hierdoor kon Darl Douglas redelijk eenvoudig de bal in het doel schuiven. Heracles had weer haar voorsprong te pakken. Twee minuten later viel ook de 1-3, ditmaal zagen Cornelisse en Mihaylov er bij het verdedigen niet goed uit. Everton scoorde zijn tweede goal van de avond. Met nog zes minuten op de klok leek FC Twente verslagen.

In de derde minuut van de blessuretijd deed FC Twente nog iets tegen. Uit een voorzet van Douglas was het Luuk de Jong die van dichtbij de 2-3 aantekende. Met nog slechts een minuut te gaan was dat te laat om het Heracles nog echt moeilijk te maken. De nederlaag betekent duur puntverlies voor FC Twente in de strijd om de titel. Heracles won in Enschede en dat was pas voor de tweede keer in de historie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!