Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Zambia wint Afrika Cup ten koste van Ivoorkust


13 februari 2012 - Vitesse-spits Wilfried Bony heeft met Ivoorkust de finale van de Afrika Cup na strafschoppen verloren. Na een krankzinnige strafschoppenreeks won Zambia met 8-7.

Bony viel vlak voor het einde van de reguliere speeltijd in tegen Zambia, dat bepaald niet minder was. Vedette Didier Drogba miste tijdens de wedstrijd wel een strafschop namens Ivoorkust. Het bleef na negentig minuten en de verlenging 0-0.

Bony benutte zijn penalty in de beslissende reeks. Kolo Touré en Gervinho misten namens Ivoorkust echter hun strafschop. Zambia benutte 4 van de 5 strafschoppen en won daarmee voor het eerst in haar bestaan de Afrika Cup. Daarmee haalde Zambia met slechts 1 speler die actief is in Europa een enorme stunt uit.

Als beste speler van het toernooi werd Christopher Katongo gekozen. Katongo is aanvoerder van Zambia. De 29-jarige aanvaller is actief in China bij Henan Jienye.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Omroep Gelderland |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!