Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Basten nieuwe trainer SC Heerenveen


13 februari 2012 - Marco van Basten gaat komende zomer aan de slag bij SC Heerenveen. In Friesland volgt Van Basten Ron Jans op die in goed overleg zijn aflopende contract niet besloot te verlengen. Voor Van Basten betekent de aanstelling een mogelijkheid zich te revancheren na zijn periodes bij het Nederlands Elftal en Ajax.

Na drie jaar afwezigheid krijgt Van Basten de kans in relatieve rust zijn trainersloopbaan verder te ontwikkelen. De 47-jarige Van Basten kan rustig in Friesland aan de slag met een selectie vol talentvolle spelers die zullen opkijken tegen zijn staat van dienst als speler.

Na zijn vertrek bij Ajax zocht Van Basten de afgelopen jaren de luwte. Zo was hij regelmatig analist voor Sport 1. Eind vorig jaar kwam de naam van Van Basten opeens naar voren als mogelijke directeur bij Ajax. Een conflict met de raad van commissarissen voorkwam dat. SC Heerenveen kwam precies op het juiste moment. De Friezen hebben ambitie en bieden Van Basten de uitdaging hierin mee te gaan.

Van Basten vandaag op de persconferentie: 'Dit voelt als een mooie en nieuwe uitdaging. Wat ik bij het Nederlands elftal en Ajax heb meegemaakt, neem ik als ervaring mee. Ik ben wijzer dan toen. 'Enkele weken geleden heb ik voor het eerst gesproken met Heerenveen. Die gesprekken gaven veel vertrouwen. Ik vind Heerenveen een heel mooie club. Afgelopen zomer heb ik besloten liever in Nederland aan het werk te gaan dan in het buitenland. Of ik me moet bewijzen? Dat moet je altijd, waar je ook gaat werken. Zelfs Sir Alex Ferguson moet dat nog elke dag. Dat zal hier niet anders zijn.'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!