Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Arjen Robben neemt Oranje bij de hand


29 februari 2012 - Het Nederlands Elftal heeft vandaag op Wembley de wrange smaak van de afgelopen oefeninterlands weggespeeld. Er werd in het legendarische stadion met 3-2 gewonnen van Engeland. Grote man was Arjen Robben met twee doelpunten.

In de eerste helft was er nauwelijks in te beleven. In de rust zal menig voetbalfan hebben getwijfeld of het de tweede helft nog wel zou kijken. De fans die dat hebben gedaan werden op hun wenken gediend. In de tweede helft brandde het duel los. Vooral de slotfase van de wedstrijd had een hoge amusementswaarde.

Na 57 minuten spelen werd de score in Londen geopend. Arjen Robben kreeg de bal op eigen helft en kon zo maar opdribbelen naar de rand van het zestien meter gebied. Hierop besloot Robben, die pas zijn tweede interland speelde na de verloren WK-finale, uit te halen. Het werd 0-1 voor Oranje. Toen een minuut later invaller Klaas Jan Huntelaar de 0-2 binnenkopte uit een voorzet van Dirk Kuijt leek het duel gespeeld.

Lange tijd bleef de 0-2 op het bord staan. In de tussentijd waren er de nodige wisselingen waarvan ook twee noodgedwongen wissels. Bij de 0-2 kwamen Huntelaar en Smalling hard met elkaar in aanraking. Het bezorgde Huntelaar tandproblemen terwijl Smalling met een brancard het veld moest verlaten. Uit het niets en randje buitenspel was het de Engelse verdediger (!) Gary Cahill die de 1-2 aantekende.

Het leek nog mis te gaan voor Oranje toen in de blessuretijd Ashley Young de gelijkmaker aantekende. Lang stond de 2-2 echter niet op het bord. Niet veel later kwam Oranje opnieuw op voorsprong door een fraaie goal van matchwinner Arjen Robben. Daarmee won Oranje het prestigieuze treffen met de Engelsen die bekende namen als John Terry en Wayne Rooney moesten missen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!