Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Geen degradatie uit Jupiler League


1 maart 2012 - Clubs uit de Jupiler League hoeven deze zomer niet te vrezen voor de degradatie naar de Topklasse. Er is geen enkele club die de overstap wil maken uit de Topklasse naar de Jupiler League.

Novum peilde de meningen bij de clubs in de hogere regionen van de Zaterdag en Zondag Topklasse. Hierop gaven Spakenburg, IJsselmeervogels, Haaglandia, Rijnsburgse Boys en Achilles '29 te kennen geen heil te zien in promotie naar de Jupiler League. Zo stelde Rijnsburg: "Bij een promotie van de topklasse naar de Jupiler League zijn de gevolgen gewoon veel te groot. De KNVB moet nu gaan nadenken hoe ze dat probleem willen tackelen." Grootste struikelblokken volgens Novum zijn onder andere de vaste speeldag (de vrijdagavond) en het minimaal aantal van 14 contractspelers.

Vorig jaar was er ook al geen degradatie uit de Jupiler League. Almere City moest op grond van haar achttiende plaats in de Jupiler League het veld ruimen maar door het faillissement van RBC Roosendaal mocht de club alsnog aanblijven. Op dit moment delen FC Emmen en AGOVV Apeldoorn de laatste plaats in de Jupiler League met slechts 15 punten uit 23 duels.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!