Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax opnieuw kampioen van Nederland


2 mei 2012 - De titel kon Ajax eigenlijk niet meer ontgaan. Vandaag had Ajax aan een punt genoeg in het thuisduel tegen VVV Venlo. Ajax kwam al vroeg op voorsprong en zou het kampioensduel in een volle Amsterdam ArenA met 2-0 winnen.

De 31ste titel voor Ajax is een feit. Waar het jarenlang deed om de 30ste titel in de clubhistorie slaagde Frank de Boer er in zijn tweede jaar opnieuw in om de titel in de wacht te slepen. Halverwege de competitie hadden de meeste mensen al een streep gezet door de kampioenaspiraties van Ajax. Een indrukkende reeks van overwinningen (13 winstpartijen op rij) zorgde dat Ajax oprukte naar de eerste plaats en deze niet meer uit handen gaf.

Evenals vorig seizoen speelde Siem de Jong ook vanavond een grote rol in de kampioenwedstrijd. Siem de Jong tekende voor beide treffers in de bomvolle Amsterdam ArenA. Na acht minuten opende de aanvaller de score na defensief geklungel door Gentenaar en Yoshida. De Amsterdam ArenA dutte in tot het moment dat De Jong de 2-0 maakte ('58).

Trainer Frank de Boer gunde in het laatste half uur nog speeltijd aan Sigthorsson en oud-gediende Ooijer. Een kwartier voor tijd mocht Enoh nog zijn opwachting maken als vervanger van Anita. Nadat scheidsrechter Wiedemeijer floot voor het einde van de wedstrijd barste er in de ArenA een volksfeest los. De spelers kregen van Sjaak Swart en Maarten Stekelenburg de titel uitgereikt. Aanvoerder Vertonghen maakte een extra lange ereronde en leek daarmee al afscheid te nemen van de Amsterdamse fans.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!