Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ongekend spannend in onderste regionen


2 mei 2012 - Onderin de Eredivisie blijft het ongekend spannend. De Graafschap sloeg vandaag op eigen veld een aanval van hekkensluiter Excelsior af. Het werd in Doetinchem 2-2 waardoor de beslissing welke club er rechtstreeks degradeert en wie playoffs tegen degradatie speelt pas op de laatste speeldag valt.

Het werd op de Vijverberg een boeiend spektakel met twee smaakmakers. Luigi Bruins liet bij vlagen zien waarom hij enkele jaren geleden van waarde was voor Feyenoord en Jong Oranje. De middenvelder, afgelopen zomer nog zonder club en sinds enkele maanden actief bij zijn oude club Excelsior, tekende vandaag voor een doelpunt en een fantatische assist op Albert.

Het doelpunt van Bruins na 31 minuten spelen betekende de 1-1. Enkele minuten daarvoor had El Hassnaoui de score iets wat tegen de verhouding in geopend. Alberg tekende zoals gezegd op aangeven van Bruins na 55 minuten de 1-2. De Leeuw was ongedekt bij een corner en kopte twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker binnen.

Naast Bruins was de andere smaakmaker De Graafschap-doelman Yves de Winter. In de slotfase van het duel waaronder ook de dying seconds waren zijn ingrepen van levensbelang om Excelsior van scoren te weerhouden. Op dat moment speelde Excelsior al met een man minder. Invaller Van Buren had al binnen een minuut een rode kaart ('83) te pakken. Niet veel later werd het duel bijna een uur onderbroken door hevig noodweer.

De voorsprong van nummer zeventien De Graafschap blijft door het gelijke spel 2 punten op hekkensluiter Excelsior. Op de slotdag van de competitie moet De Graafschap op bezoek bij ADO Den Haag dat nergens meer voor speelt. Excelsior speelt op het eigen Woudestein tegen PSV dat hoopt op een misstap van Feyenoord in de strijd om de tweede plaats.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!