Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen mag niet gelijkspelen


3 mei 2012 - SC Heerenveen weet precies wat het moet doen om zich definitief te verzekeren van Europees voetbal. In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zal gewonnen of verloren moeten worden. Bij een gelijkspel is men afhankelijk van andere uitslagen.

Bij een gelijkspel van SC Heerenveen kan nummer 4 AZ nog voorbij komen. De Friezen zakken dan naar plaats vijf. Aangezien PSV dan (bij winst op Excelsior) op de tweede plaats eindigt is de vijfde plaats niet voldoende voor directe plaatsing. De nummer vijf zal dan de Europese playoffs instromen omdat er een directe Europese plaats naar Heracles Almelo gaat.

Winst betekent dat SC Heerenveen haar top vier klassering behoudt en zich daarmee direct plaatst. Bij verlies is Feyenoord verzekerd van de tweede plaats en is de gehele top vijf en dus ook SC Heerenveen verzekerd van Europees voetbal. De rekenwonders zullen tijdens het duel van zondag tussen SC Heerenveen - Feyenoord hun werk moeten doen.

'Ja, ik weet het, er gaan allerlei scenario's rond', verzuchtte trainer Ronald Koeman van Feyenoord in De Telegraaf. 'Maar ik heb daar geen boodschap aan. We kijken alleen naar onszelf. Als wij winnen, zijn we zeker van de tweede plaats en van kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. Daar gaan we voor. We willen het op eigen kracht halen. Wat Heerenveen met deze laatste wedstrijd wil doen, moeten zij weten.'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!