Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Extra Europese tickets voor Nederland


4 mei 2012 - Nederland mag in het seizoen 2012/2013 een extra team afvaardigen voor de Europa League. De UEFA kondigde aan dat Nederland in de top drie is geeindigd van het fair play klassement achter Noorwegen en Finland. De beloning hiervoor is een extra startplaats voor de Europa League.

Het gaat om een startplaats in de eerste ronde van de Europa League. Het is nog onbekend wie Nederland mag afvaardigen via deze route. Dat is afhankelijk van de Nederlandse fairplay lijst en de al reeds geplaatst teams op die lijst.

Op dit moment staat SC Heerenveen in dit klassement op de eerste plaats met 8,05 punt. Kort gevolgd door FC Twente, Ajax en AZ. Ajax is al geplaatst en de rest van de teams kan zich in de voorlaatste speelronde of in de Europese play offs plaatsen voor Europees voetbal.

Mocht dat uitkomen dan zou zo maar Excelsior Europa in kunnen gaan. Ook zou het een reddingsboei kunnen zijn voor FC Twente dat de afgelopen weken al overal naast greep.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!