Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Noodverordening Heerenveen - Feyenoord


5 mei 2012 - Burgemeester Van der Zwan van de gemeente Heerenveen heeft uit veiligheidsoverwegingen een noodverordening afgekondigd rond de voetbalwedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord op zondag 6 mei.

De noodverordening is afgekondigd op basis van signalen dat veel extra supporters van Feyenoord zonder plaatsbewijs naar Heerenveen willen komen. Zij kunnen niet in het stadion terecht. De politie geeft aan dat daardoor de openbare orde en veiligheid binnen de gemeentegrenzen niet te garanderen is.

De noodverordening is van kracht tussen zaterdag 5 mei 12.00 uur en zondag 6 mei 23.59 uur. In die periode is de gemeente Heerenveen verboden terrein voor alle Feyenoord-supporters. Zondag tussen 12.00 en 17.00 uur geldt een uitzondering voor Feyenoord-supporters met een plaatsbewijs voor de wedstrijd. Zij zijn dan welkom in een aangewezen gebied van parkeerterrein Skoatterwâld naar het Abe Lenstra stadion. Voor
deze supporters is alsnog een vervoersregeling afgesproken. Dit houdt in dat zij vanaf 12.45 uur op het parkeerterrein Skoatterwâld hun biljet kunnen omwisselen tegen een plaatsbewijs en zich naar het stadion kunnen begeven.

Er zal controle op de toegangswegen plaatsvinden. Voor Feyenoord-supporters zonder plaatsbewijs geldt dat ze de gemeente Heerenveen niet in mogen. Zij worden geadviseerd de wedstrijd in Rotterdam te bekijken. Daar zijn in diverse voetbalcafés schermen waar de wedstrijd te volgen is. Na afloop van de wedstrijd organiseert Feyenoord voor al hun supporters een feestelijke bijeenkomst in De Kuip.

Worden Feyenoord-supporters wel in de gemeente van Heerenveen aangetroffen dan wordt proces-verbaal opgemaakt en melding gedaan bij de KNVB. Dit kan verstrekkende gevolgen voor hen hebben, zoals een stadionverbod in het volgende seizoen. De noodverordening heeft geen consequenties voor de Heerenveensupporters. Direct na afloop van de wedstrijd sc Heerenveen-Feyenoord kunnen zij in het stadion de huldiging van de ploeg en het afscheid van enkele spelers bijwonen.

In verband met de controle op de toegangswegen moeten alle weggebruikers zondag rekening houden met vertraging op de wegen rondom Heerenveen. Voor actuele informatie kunnen de sites van de voetbalclubs geraadpleegd worden. De gemeente Heerenveen en de voetbalclubs sc Heerenveen en Feyenoord doen er alles aan om er zondag een bijzonder sportief feest van te maken, zowel in Heerenveen als in Rotterdam.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!