Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Doek valt voor Excelsior


6 mei 2012 - Het doek voor Excelsior is definitief gevallen. Volgend seizoen zijn de Kralingers weer actief in de Jupiler League. De overlevingskansen hingen voor vandaag al aan een zijden draadje. Een stunt op het eigen Woudestein tegen PSV bleef uit.

Excelsior had afgelopen woensdag goede mogelijkheden om nummer zeventien De Graafschap in Doetinchem pijn te doen en zelfs van positie te wisselen met de Superboeren. Evenals eerder dit seizoen zat het Exelsior niet mee. Vandaag was PSV simpelweg te sterk ondanks dat de Eindhovense ploeg zeker niet op hun top was.

Al na tien minuten spelen opende Dries Mertens in Kralingen de score. De kleine Belg verraste bijna vanaf de achterlijn Excelsior-doelman Wesley de Ruiter. Toen na 37 minuten Lens ook nog eens de 0-2 aantekende leek het duel gespeeld. Excelsior knokte zich nog terug tot 1-2 (penalty Bruins) en was nog even dichtbij de gelijkmaker. Het slotakkoord was echter voor Georginio Wijnaldum. De zege van PSV was niet voldoende voor de tweede plaats aangezien Feyenoord in en tegen Heerenveen won.

De degradant won dit seizoen maar vier keer in de Eredivisie, dat gebeurde elke keer op het eigen Woudestein. Op het kunstgras werd gewonnen van NAC Breda (3-0), RKC Waalwijk (1-0), Roda JC (2-1) en VVV-Venlo (3-1). Het was niet voldoende om degradatie af te wenden. FC Zwolle neemt als kampioen van de Jupiler League de plaats van Excelsior in.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!