Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heel Feyenoord viert feest


6 mei 2012 - Rotterdam viert feest. Met een 3-2 zege in en tegen Heerenveen verzekerde Feyenoord zich van de tweede plaats in de Eredivisie. Het geeft komend seizoen recht op een plaats in de voorronde van de Champions League. Tienduizenden fans togen naar De Kuip om een glimp van hun helden te zien.

SC Heerenveen en Feyenoord wisten wat ze vandaag moesten doen. SC Heerenveen mocht vandaag winnen of verliezen, maar zeker niet gelijkspelen in de strijd om Europees voetbal. Feyenoord daarentegen moest winnen om de tweede plaats op de ranglijst vast te houden. Vooraf werden er verschillende scenario's geschetst.

Uiteindelijk bleek geen enkel scenario uit te komen. SC Heerenveen besloot namelijk vanaf de eerste minuut de aanval te zoeken en zo een zege te forceren. Na een helft spelen bleek dat SC Heerenveen die taak goed uitvoerde maar niet tot scoren was gekomen. Wat ook opviel was dat de aanvalsdriften van de thuisploeg er voor zorgden dat er veel ruimte voor de counter van Feyenoord was.

Na rust kwam SC Heerenveen op voorsprong door Eredivisie-topschutter Bas Dost. Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen en zou in korte tijd de achterstand ombuigen naar een 1-3 voorsprong. Bakkal tekende opnieuw voor een belangrijk doelpunt, dit maal de gelijkmaker. Sekou Cisse scoorde de 1-2 en invaller Elvis Manu op fraaie wijze de 1-3. In de slotfase deed Van La Parra nog iets tegen.

De minuten die nog volgden werden door beide teams netjes uitgevoetbald zonder dat er voor een van de doelen gevaar werd gesticht. Het deed scheidsrechter Kuipers besluiten om de drie minuten blessuretijd niet eens meer te laten uitspelen. Feyenoord en SC Heerenveen waren beide blij met het behalen van Europees voetbal.

Om circa 19.30 uur ontvingen tienduizenden uitzinnige Feyenoord-fans hun helden in De Kuip. Om alles in goede banen te leiden was besloten voor een feestje in het stadion dit tot grote vreugde van alles wat Feyenoord was.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!