Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax in zware CL-groep, Twente sowieso Europa in


6 mei 2012 - Nu het seizoen voorbij is kan ook de eindbalans worden opgemaakt voor de Europese plaatsen. Welke club is actief in welk Europees toernooi en in welke (voor)ronde stroomt men in.

Ajax - groepsfase Champions League
Kampioen Ajax mag zich gaan opmaken voor de groepsfase van de Champions League. De kampioen van Nederland is direct geplaatst voor de groepsronde van het miljoenenbal. De Champions League begint in het seizoen 2012/2013 op dinsdag 18 en woensdag 19 september. Voor Ajax wacht opnieuw een zware groep, vermoedelijk zit Ajax in pot 3 en dat betekent in ieder geval twee Europese topclubs in haar groep.

Feyenoord - derde voorronde Champions League
Nummer twee Feyenoord zal twee voorrondes moeten overleven om naar de groepsfase van de Champions League te gaan. Dat zal men moeten doen met een ongeplaatste status vanwege het ontbreken van Europees voetbal in de afgelopen jaren. De derde voorronde wordt op 31 juli/1 augustus en 7/8 augustus gespeeld. Als ook de buitenlandse competities zijn afgelopen zal VoetbalPlus.nl komen met de lijst van mogelijke tegenstanders van Feyenoord.

PSV & AZ - vierde voorronde Europa League
Nummer drie PSV en nummer vier AZ stromen in de laatste voorronde van de Europa League in. In een tweestrijd met een buitenlandse club hopen PSV en AZ zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Deze wedstrijden staan voor 23 en 30 augustus op het programma. Op basis van Europese resultaten zullen beide teams in deze laatste voorronde geplaatst zijn.

SC Heerenveen - derde voorronde Europa League
Nummer vijf SC Heerenveen zal twee voorrondes moeten overleven om de groepsfase van de Europa League te halen. Voor SC Heerenveen begint het Europese seizoen daarom al op 2 augustus. De return is op 9 augustus. Voor de nieuwe trainer Marco van Basten is nog onduidelijk met welke aanval hij dat zal moeten doen. Er is veel belangstelling voor het trio Assaidi, Dost en Narsingh.

Winnaar Europes playoffs - tweede voorronde Europa League
FC Twente, Vitesse, NEC en RKC Waalwijk strijden om de zesde Europese ticket van Nederland. Aanstaande donderdag staan de halve finales van deze playoffs op het programma. De winnaar van de Europese playoffs stroomt in de tweede voorronde in. Deze wedstrijden zijn 19 en 26 juli.

Winnaar Fair Play klassement - eerste voorronde Europa League
Nederland mag op basis van het Europese fairplay klassement een zevende club afvaardigen in Europa. Dat zal FC Twente of Excelsior worden. Voor FC Twente betekent het bij uitschakeling in de Europese playoffs dus nog altijd een Europees ticket. Nadeel is wel dat het dan al op 5 en 12 juli aan de bak moet. Dat is vier dagen na de finale van Euro 2012 in Kiev. Mocht FC Twente de Europese playoffs winnen dan gaat degradant Excelsior Europa in.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!