Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen loopt half miljoen mis door 3e plaats PSV


7 mei 2012 - De derde plaats van PSV in de Eredivisie betekent dat FC Groningen kan fluiten naar een bonus van 500.000 euro. Tijdens de onderhandelingen over Matavz met PSV had FC Groningen die premie bedongen bij het behalen van Champions League-voetbal.

Algemeen directeur Hans Nijland in De Telegraaf: "Want als zij zich voor de Champions League hadden weten te plaatsen, hadden wij nog 500.000 euro gekregen wegens een clausule bij de verkoop van Tim Matavz aan PSV." De veertiende plaats op de ranglijst betekende voor FC Groningen ook nog eens 33.000 euro minder aan televisiegelden.

AZ was tevreden. Directeur Toon Gerbrands was blij met de 3-2 zege van Feyenoord op SC Heerenveen zodat AZ de vierde plaats kon innemen. "Een vierde of vijfde plaats scheelt ongeveer een ton euro’s in tv-geld. En dat is voor ons veel geld."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!