Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Opinie: De keepers van Bert


7 mei 2012 - De voorlopige selectie van 36 spelers door Bert van Marwijk en diens staf houdt de gemoederen bezig. Zo laat Van Marwijk onder andere de topscorer van de Eredivisie, Bas Dost, maar ook het goudhaantje van Ricky van Wolfswinkel thuis. VoetbalPlus.nl oordeelt en beoordeelt: we beginnen met de keepers.

Dat Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City) en Tim Krul (Newcastle United) tot de selectie van 36 behoren mag niet als een verrassing worden gezien. Vorm en Krul kunnen terugkijken op een prima seizoen in de Premier League. Stekelenburg presteert dit seizoen wisselvallig evenals zijn teamgenoten bij AS Roma met een zevende plaats in de Serie A als gevolg. Stekelenburg, Vorm en Krul zullen zonder twijfel de drie keepers in Polen en OekraÔne zijn.

Van Marwijk riep voor de trainingsstage ook Jasper Cillissen (Ajax) en Erwin Mulder (Feyenoord) op. Omdat de Engelse en Italiaanse competities nog niet zijn afgelopen is het niet zo vreemd dat Van Marwijk twee keepers uit de Eredivisie er bij haalt. Het is zeker niet uitgesloten dat een van de twee nog enkele weken aanblijft als vierde doelman.

Opvallend is wel dat Van Marwijk Cillissen opriep. De doelman was het afgelopen seizoen bij zijn eigen club Ajax geen eerste keus. De voorkeur van Frank de Boer ging uit naar Kenneth Vermeer maar Van Marwijk oordeelt nu anders. Vermeer behoort niet tot de voorlopige selectie en dat zal de eerste doelman van Ajax pijn doen.

Velen hadden wellicht Piet Velthuizen (Vitesse) verwacht bij de selectie. Er moet echter worden gesteld dat hij komend weekend verplichtingen heeft met Vitesse in de playoffs voor Europees voetbal. Overigens zou het ook zonder die verplichtingen de vraag zijn geweest of hij wel bij de selectie zat.

Erwin Mulder kan terugkijken op een goed seizoen. Zijn start was behoorlijk stroef met hier en daar een foutje. Naar mate het einde van het seizoen vorderde groeide Mulder steeds meer in zijn rol. Mulder lijkt de komende jaren de eerste doelman van Feyenoord te worden. Gelet op de kwaliteiten van Stekelenburg, Vorm en Krul zit een plaats bij de selectie er voorlopig nog niet in.

Veel meer opties voor de voorlopige selectie had Van Marwijk niet. Wellicht was Jeroen Zoet, ook komend seizoen door PSV verhuurd aan RKC Waalwijk, een optie. Zoet kan terugkijken op een goed seizoen bij RKC Waalwijk en Jong Oranje. Verder waren er weinig opties voor Van Marwijk. Zo keepten bij onder andere PSV, AZ, FC Twente en SC Heerenveen een buitenlandse keeper.

In het buitenland zat Dorus de Vries op de bank bij Wolverhampton Wanderers en was Boy Waterman met Aachen actief in de Tweede Bundesliga. Sergio Padt deed het in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau in BelgiŽ met AA Gent goed en is iemand om in de toekomst te volgen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!