Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Erik Pieters kan Euro 2012 vergeten


7 mei 2012 - Erik Pieters was de beoogde linksback van Oranje op Euro 2012. De linksback liep enkele weken geleden een blessure aan het middenvoetsbeentje op en is niet op tijd hersteld. Het betekende een forse tegenvaller voor bondscoach Bert van Marwijk.

De linksback van PSV en Oranje twitterde na afloop van een controle in het ziekenhuis. 'Slecht nieuws gekregen, geen kans op EK', zo twitterde Pieters na een controle in het ziekenhuis. Pieter heeft zich vervolgens direct afgemeld bij bondscoach Bert van Marwijk. Van Marwijk: 'Een streep door onze rekening. Voor Erik zelf is het uiteraard het meest vervelend.'

De 23-jarige Pieters maakte zijn debuut voor het Nederlands Elftal in 2010 nadat hij in die periode daarvoor al geruime tijd bij Jong Oranje had gespeeld. Na het succesvol verlopen WK 2010 nam Erik Pieters het stokje over van Giovanni van Bronckhorst die afzwaaide als profvoetballer. De teller stond voor Pieters al op 15 interlands.

Pieters stond dit seizoen al eerder maandenlang aan de kant vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. Begin april sloeg het noodlot opnieuw toe toen Pieters op dezelfde plek opnieuw een breukje opliep. Pieters hoopte het Europees Kampioenschap met een speciale therapie nog te halen maar volgens de laatste controle dus tevergeefs. Door het wegvallen van Pieters bevat de selectie van Van Marwijk nog 35 spelers.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!