Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Nieuwe opzet voor beloftencompetitie


9 mei 2012 - De KNVB gooit de beloftencompetitie helemaal om. Voorafgaand aan het seizoen zal er in drie poules van acht een halve competitie worden afgewerkt. Deze competitie zal voorafgaand aan de reguliere competitie plaatsvinden.

In deze 'voorcompetitie' is er zoveel mogelijk gekeken naar geografische spreiding. Een wedstrijd als FC Groningen-Roda JC en een trip van 300 kilometer behoren daarmee niet tot de opties. De KNVB versoepelde ook de licentie-eisen waardoor clubs dispensatie kunnen aanvragen voor een beloftenteam, door het toegenomen aantal wedstrijden wordt het bekertoernooi geschrapt.

In de voorcompetitie treffen teams elkaar eenmaal (7 wedstrijden). Vervolgens stromen de vier bovenste teams naar Poule A, de onderste teams van elke competitie naar Poule B. Daarmee komen beide teams uit op 12 clubs, dat zou dus nog eens 22 wedstrijden betekenen.

"We hebben een opzet gerealiseerd waarbij het gemiddelde weerstandsniveau is verhoogd, alle clubs gelijke kansen hebben en een volwaardige competitie spelen", aldus manager competitiezaken Gijs de Jong in De Telegraaf. 'Verder hebben we ervoor gezorgd dat we voor de poulefase zoveel mogelijk rekening houden met de geografische spreiding van clubs."

De KNVB heeft in de vernieuwde competitie vastgesteld dat er maximaal 4 veldspelers en een doelman ouder van 23 jaar kunnen worden ingeschreven. Daarnaast mogen clubs testspelers niet meer gebruiken voor deze competitie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!